operation ; byrå

2010-07-30 @ 10:55:53
hemma hos pappa har jag haft en byrå som min tv stått på under en massa år.
men nu då jag flyttat passade den inte in här hemma så den fick en liten make-over... :)

före :



med grundfärg :



en massa färgprover (det finns för mkt att välja på) :



färdigt resultat :





den passar ju rätt bra mot den där väggen! eller hur?! katchiiiiing!

tessan två dar i rad!

2010-07-29 @ 15:58:06
igår åkte jag med signe hem till tessan och blev bjuden på lunch! grillat! på en onsdag! lyx :)



signes mamma tycker det är så kul när jag hittar på olika saker med signe, och tar med henne ut i det sociala. och jättebra tycker hon att det är att jag och tessan är vänner! då får signe upprätthålla sin kontakt med tessan, så att de inte är främmande för varann till hösten då tessan ska börja jobba lite helger. bara massa +++ med mitt jobb!

nu är jag dock ledig i fem hela dagar! känns fantastiskt. har så mkt som ska göras och hinnas med så nu jäklar! det började med en natt-gäst i form av felicia.. :)

idag har vi varit barnvakt åt ellen (och nova) då tessan spelade match! the super-nannys!



sen åkte vi hem till mig och lagade lunch! och jag slapp diska i mitt egna kök! tihi



sen solade och busade vi på min uteplats!



puss!



trafikolyckan..

2010-07-28 @ 18:20:58
den olycka som inträffade för ett par dagar sen mellan piteå och luleå är så otroligt tragisk. jag mår riktigt dåligt då jag läser om den. ni som missat den tragiska nyheten, här kommer en snabb resume :

* en bil krockar med en buss
* alla i bussen klarar sig
* i bilen befann sig en familj; mamma, pappa och 3 barn
* båda föräldrarna dog
* ett barn dog
* ett barn vårdas på intensiven, tillståndet är kritiskt
* ett barn, som är 1 år gammalt, klarade sig bra

visst är det hemskt?! jag lider verkligen med alla anhöriga till familjen.


hejdå älskade lilla du..

2010-07-27 @ 22:49:24
jag bara började tvärgråta!
jag vill att min syster och min emmy ska bo här med oss. jag vill det hur mkt som helst.
det gräver i mig. jag vill ba ha dom här. alla glada vackra bilder som tagits under dessa två veckor de varit här ger mig just nu ångest och tårar. de är så vackra.
varför bor ni där. varför är familjen splittrad.



morbror-mys!



morfar-mys!



mamma-mys!



moster-annape-mys! skrutt!



bada badkar är skoj!



bada i poolen är skoj!



köra kundvagns-bil är skoj!



att va söt är skoj!

din gudmor finns alltid här för dig. du har en stolt sådan.

jobbar!

2010-07-25 @ 21:08:26
gud vad jag jobbar!
7 dar av 7 möjliga denna vecka är nu avklarade. nu återstår bara mån, tis, ons!
sen är jag ledig och har inflyttningsfest! weehoo



skål!

ac-elit!

2010-07-22 @ 17:26:32
man kan ju inte vara annat än nöjd då det alltid går så här lätt...



geeeeeeeeek moi!

kvällsfikatips!

2010-07-21 @ 22:54:48
ikväll då jag kom hem från jobbet ville jag inte äta av min gamla torra limpa så jag slängde ihop en deg och 10 min senare hade jag nygräddade scones till mitt förfogande.
så enkelt att göra och så krispigt goda de blev!



och sen såg jag att jag hade jättemycket mjölk som är bäst före imorgon så jag vart bara tvungen att göra ett stort glas oboy också! "åh nej, stackars mej" :)

(jag gjorde det här receptet, halverade dock ingridienserna. enkelt, snabbt och gott!)

en jobbdag av 12..

2010-07-19 @ 23:40:41
jag ska från och med idag jobba 12 dagar i rad! det är tur att det är sommar och sol och man är full av energi och glädje.. dagarna flyger iväg!

idag hade vi en mysig morgon hemma hos signe innan vi åkte in till stan och gick på 4H-gården.. efter det åkte vi hem till pappa där vi visste att det stod en uppblåsbar barn-pool.... kuuuuuuuuul :)



middagstips!

2010-07-19 @ 17:54:01
när man jobbat en hel dag är man inte alltid så peppad på att stå lång tid i köket, därför är det bra med maträtter som går snabbt att tillaga!



stek och krydda kyckling, tillsätt creme bonjour och servera med ris!
gott och enkelt!

triangeldrama.....

2010-07-16 @ 21:14:53
den här veckan har varit rätt sjuk! nu kommer en lång historia.......

för ett tag sedan började jag snacka med en gammal bekant som ja inte haft kontakt med på några år. han berättade att han låg i separation och att han skulle flytta. sen började han flörta med mig osv, vilket jag gillade... alltid kul att få lite uppskattning. ;) men jag flörtade inte tillbaka, för jag ville inte ha den killen på det viset. men vänner kan man ju aldrig få för många av så därför fortsatte våra små konversationer. dock helt utan flörtning från min sida!

i måndags morse då jag jobbade fick jag ett sms, av hans tjej! där hon var förbannad men samtidigt "glad" att hon kommit på honom. hon hade sett hans sms. hon hade anat att han gått bakom hennes rygg. men han hade nekat det då hon frågat.

vi har skrivit kanske 50 sms till varann den här veckan. hon är förbannad och så jävla sviken. han har sagt till mig att de ligger i separation. vilket de inte alls gjort. han har fått mig att tro att han var singel. vilket han inte var. nu spelar det ingen roll iofs, eftersom jag inte var intresserad. men jag tyckte ju inte att det var konstigt att han flörtade med mig o ville ses osv, han var ju singel liksom. men nu är det ju bara sjukt. han har ljugit för oss båda. men jag bryr mig inte. men jag tycker då så synd om tjejen. och det värsta är att dom har en sjukt söt 2-årig flicka tillsammans också...

han är förbannad på mig nu. han tycker att jag är falsk och förjävlig. vilket känns hemskt. men jag känner inte att jag gjort nåt fel. för det värsta jag vet är när ens partner ljuger. så jag har svarat ärligt på allt hon frågat om. jag har velat hjälpa henne. jag har inte velat skydda honom.

idag då jag jobbade och satt och smsade med tjejen så skrev hon att hon jobbar på social tjänsten i stan och om jag ville så kunde jag komma förbi där så skulle vi prata lite. och då klickade det i min hjärna...... jag kände igen henne! (har förut bara sett en bild på henne, på hans facebook) för några månader sen då jag var på socialtjänstens kontor och blev utredd för att se om jag skulle passa att ta över mamma och pappas kontaktfamiljsuppdrag så var det hon som var min handläggare! helt sjukt. umeå är så jävla litet. både hon och jag fann ju situationen både komisk och pinsam! det känns så overkligt. att det var hon. att allt detta handlar om hon. det kunde jag aldrig tro.

hela denna situation har iaf slutat med att han idag ringde och hotade mig. han sa att om jag inte slutar prata med hans tjej så kommer det få konsekvenser. men då vet jag då direkt vart jag ska vända mig......

hon är iaf inte det minsta arg på mig och anser inte att jag gjort något fel, för det har jag ju inte. jag har ju bara pratat med en gammal bekant, som var singel. (trodde jag) hon är bara otroligt tacksam för min ärlighet. hon sa att om det inte vore för mig så hade hon aldrig fått reda på sanningen. eftersom han blånekar allt, och säger att jag ljuger, att jag bara är ute efter honom, att jag vill hämnas, att jag är sårad osv. men jag har ju en massa sms-bevis som stödjer min historia...

så det kan gå.....

2 lediga dagar!

2010-07-15 @ 20:47:06
nu är min gud-dotter här! wehooo.. sist jag såg henne var hon en lugn liten trötter som inte gjorde så mkt väsen av sig. men nu får man va på sin vakt hela tiden. hon kryper snabbt och överallt. ;)

igår var vi bl a och hälsade på i hällnäs där fanni nu är (och har varit i 2 månader) ..






mitt jobb!

2010-07-13 @ 15:10:10
efter att min anställning på förskolan mården upphörde den 31a maj var jag beredd på att leva på akassa under sommaren och förhoppningsvis få nåt nytt förskolejobb till hösten.
men så blev inte fallet. jag var bara arbetslös i 2 dagar och sen hade jag nytt jobb.
jobb som personlig assistent åt en 3.5 årig flicka... :)

jobbet är jättemysigt samtidigt som det krävs en massa från en.. men jag trivs verkligen jättebra!

under sommaren då dagis har sommarstängt så får vi hitta på precis vad vi vill! så igår åkte jag med Signe, som flickan heter samt med hennes storasyster hem till tessan och ellen i strand. där gick vi ner till älven och plaskade, badade, åt melon och njöt av solen... en fantastisk dag helt enkelt!



här ligger ellen och signe tillsammans i ellens babygym. så söta så :)

lånade ringar!

2010-07-13 @ 00:28:51
igår var jag hemma i pappas hus en stund.. och som vanligt då jag är helt ensam där så tittar jag i lådor och garderober på min mammas alla saker som bara ligger där överallt.

förut, till en början, var det bara hemskt och jobbigt, men jag gjorde det ändå. jag ville känna min mammas lukt och bara se och minnas.. men numera börjar det gå bättre, jag gråter mer sällan.

det är dock fortfarande en stor pusselbit som fattas i mitt liv. men jag har lärt mig att klara mig utan den. jag vet ju att jag aldrig kommer att få tillbaka den.

igår fann jag en låda full med smycken.. full med vackra guldsmycken! lådan innehöll även två vackra ringar i silver, eller är det kanske vitt-guld? jag vet inte riktigt...
jag är iaf ingen guldtjej så jag lånade de två silverringarna...



... och på nåt sätt känns det bra att ha de på sig. det känns som om jag bär på min mamma.

jon sindenius!

2010-07-11 @ 20:24:59
jag hade nästan glömt bort honom! men jag diggade honom stenhårt då han var med i idol! ni minns den där sköna snubben som hade skrivit en egen sång? han som satt på en stol och spelade på sin gitarr? :) jag kan ge er en påminnelse-video! 



nu idag har jag hittat en ny skön sommarsång med honom!

lyssna på denna!



skön va? :)

blommor!

2010-07-10 @ 17:21:42
igår var jag på plantagen och köpte blommor! (otroligt vuxet!)
det känns ju som ett måste att ha nåt grönt och snyggt i fönstrena hemma!
eller hur? (sen så minskar de ju insynen litegrann också)





och sen på kvällen då therese var här fick jag hjälp med att sätta upp två nya väggord!
de två jag hade på ålidhem var jag ju tvungen att dra ner.. = förstörda.





sen så har jag köpt ett till väggord också, "amor vincit omnia" ..
men jag vet inte om jag står för det än. jag gjorde det för två månader sen.
men efter att ha blivit lurad så känns det inte lika solklart längre...

middagsgäst!

2010-07-09 @ 21:53:22
idag efter jobbet har therese varit här! solning + middag stod på schemat..

vi gjorde jättegod mat! och jättelätt att tillaga! " italiensk kycklingpasta " ..
på den tiden då jag var usel i köket, d v s då jag var i luxemburg... då gjorde jag den här rätten några ggr! väldigt uppskattad både av barn och vuxna :) iaf, gillar man soltorkade tomater så älskar man nog detta! aaah



vi invigde min uteplats! så fantastiskt det är med en uteplats ändå.. att bo på b v har ju sina nackdelar såklart, men några fördelar också! uteplats är en av dom!





en riktigt härlig sommarkväll!

bäbis!

2010-07-08 @ 21:58:50
ikväll har jag varit hemma hos carris och träffat hennes nyfödde Oliwer!
så sjukt söt. så liten. så underbar.



han är den yngste människan av mannligt kön jag nånsin träffat! ålder : 1½ vecka :)





en mammas kärlek till sitt barn är så vackert!

gott!

2010-07-07 @ 22:33:06
ikväll åt jag nåt himla gott!

jordgubbar, mango och vaniljglass! hur gott som helst.
riktigt sommargott! :)




tekniskt nytt! haha

2010-07-07 @ 21:28:45
äntligen har jag internet i lägenheten!
så från och med nu är den bo-vänlig. kanske ska börja sova här nu... hum :)

jag köpte en router igår!
en net gear... den duger nog för mitt bruk! typ surf och diverse olagligheter.. hehe.

och sen köpte jag eget trådlöst tangentbord och mus så jag har nu lämnat tillbaka det andra till anders. äntligen.



jag hatar dock alla sladdar som gömmer sig bakom tv-bänken.. sjukt fult!

soffan!

2010-07-06 @ 01:23:14

idag har det fixats lite i lägenheten så nu är den besöksvänlig, äntligen!
har ikväll hunnit ha 5 besökare! 4 familjemedlemmar samt en kompis! bra!

här kommer några bilder på soffan som jag/vi gjort om..



det här är alltså min syrras gamla soffa som jag övertagit! mohaha.. :)
förut var den naturvit samt blå! (syrran hade färgat den underligt) hehe.
jag köpte iaf ett nytt överdrag från Bemz och vips så vart soffan så mkt fräshare! eller hur?

fotpallarna var även de vita! vitt fårull eller nåt sådant.. till de så köptes möbeltyg som sen pappas Britta klätt om de i... blev ju också hur bra som helst! eller hur?

sen så klädde Britta om en av ryggkuddarna i soffan också, i samma tyg som mitt draperi som hänger för alkoven... vart ju ganska fränt! eller hur?



draperiet som jag gillar tokmycket!



och kudden blev såhär snygg!


hemfärd!

2010-07-04 @ 11:27:32
jag skippar mitt tåg kl 15 idag och kör istället hem ett gäng bakfulla rockare från umeå...
dom är härliga! min rädsla för rockare har nu minskat drastiskt ;)



trevlig resa annape..... - tack!

ola salo!

2010-07-04 @ 03:05:58
the ark är så jävla bra! sist jag såg dom var deras show grym och idag lyckades jag få se 2 och en halv låt (smet iväg från jobbandet) och gud vad i extas jag var! fan så bra dom är. och ola salo är som en gud! så skön! aaaah... skulle lätt kunna dra upp till skellefteå nästa helg bara för o se dom, eller till luleå i augusti för deras skull! jag blir så glad av musiken!



och sen såg jag 2 minuter av idol-vinnaren erik också!
han är också duktig! ändå.. ju.. för o va ny :) och söt också!



två fräscha sångare på en kväll, bingo!

jättebra kväll!

2010-07-03 @ 03:00:15
gud så skoj jag haft!
har stått i entrén och tagit betalt i 7 timmar, tiden bara sprang iväg!
folket här i stan är så sköna! och kollegorna jag fick var grymma de med! bara bra!

fick sluta lite tidigare så jag hann träffa danne en stund och åka ett åk i virvelvinden!
det var år och dar sen vi sågs sist... kan jag ha varit 16 år då vi var tillsammans? haha :)



tjoooooohej

nu börjar jobbandet!

2010-07-02 @ 17:18:52
efter en hel dag ute i skön kiruna-sommar-värme + sol så är jag nu redo att möta alla fulla människor! det här blir nog skojsigt!
ett gammalt ex till mig är här också.. en ersboding! det är ju också lite skoj!


kusinbarn!

2010-07-01 @ 23:59:05
idag har jag träffat min nygifta kusin och mitt nydöpta kusinbarn! :)



jag älskar barn! de är så underbara!



och sen älskar jag den frihetskänsla jag känner då jag är i kiruna!
det är härligt.

tågresan..

2010-07-01 @ 14:33:52
resan började på bästa möjliga sätt, haha......

det stod på tv-monitorn att tåget skulle komma in på stationen kl 03.15 istället för 03.05.. det är ju ingen försening att gnälla över! så jag gick ut och väntade de sista minuterna och vips där kom tåget... jag letade reda på min vagn, nr 16 och gick och satte mig på min plats och tåget började rulla.. direktörn kom direkt o frågade vart jag skulle o ville se biljetten.. han godkände biljetten och sen han ba "VA?! ska du till kiruna?...  - eh joo det ska jag! men det här tåget går ju till stockholm!!!" tror ni att jag hann få lite lätt panik.. tåget hade ju börjat rulla och vi var redan inne i skogen... haha. men han anropade mitt riktiga tåg och sa att jag gått fel och bla bla.. så efter en stund så möttes de här två tågen så vi gjorde en "smidig" övergång för mig mitt i skogen över rälsen....
ha ha ha..... :)

det tåg jag hoppade in i först var 3 h försenat så det stod aldrig uppskrivet på några skärmar att det skulle komma in medans mitt tåg gjorde det.... därav vart det såhär tokigt! det skulle ju bara komma ett tåg kring kl 03 och det var ju mitt tåg! trodde jag... haha. ja ja, det var iaf en charmig konduktör som hjälpte mig! mums mums

nu ska jag ut och kika i affärer! en av mina favoritsysslor...... :)

kiruna!

2010-07-01 @ 00:49:52
om två timmar tar jag tåget till kiruna! det ska bli skönt att komma iväg ett par dagar, och sen blir det skönt att komma hem igen för där väntar en ny superfin lägenhet på mig! :)



jag ska få gratulera min nygifta kusin! få träffa hennes nyfödda bebis! jobba under festivalen!
få se the ark live, igen! (hur bra som helst live juh) :) träffa släkt! ha semester!

RSS 2.0