lättbakad limpa utan jäst!
2011-09-18 @ 18:45:14
idag har jag bakat limpan igen :) det enda bröd jag brukar baka..
(förutom scones 1 gång per år typ)
tänkte delge mig av receptet :)
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
0.5 dl flytande honung
0.5 dl lingonsylt
Gör så här : sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingridienser. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Klicka i smeten i en smord och bröad limpform (ca 1.5 liters). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h. Efter 45 min kan man behöva lägga bakplåtspapper på formen för att inte få brödet för brunt/bränt. :D (jag brukar grädda ca 50 min) men alla ugnar är väl olika..
jätteenkel att göra och i mitt tycke även supergod! godare än bröd på affär :)
allt man bakar själv blir alltid bättre än affärens! lycka till!
(förutom scones 1 gång per år typ)
tänkte delge mig av receptet :)
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
0.5 dl flytande honung
0.5 dl lingonsylt
Gör så här : sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingridienser. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Klicka i smeten i en smord och bröad limpform (ca 1.5 liters). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 h. Efter 45 min kan man behöva lägga bakplåtspapper på formen för att inte få brödet för brunt/bränt. :D (jag brukar grädda ca 50 min) men alla ugnar är väl olika..
jätteenkel att göra och i mitt tycke även supergod! godare än bröd på affär :)
allt man bakar själv blir alltid bättre än affärens! lycka till!
Kommentarer
Postat av: Emma M
Tack så mycket för receptet.. ska genast bara en sats tror jag =D
Trackback